söndag 24 april 2011

Påskis

Ja då var påsken här, o är närstan över.
Gött för alla som haft långledigt!
För min egen del har jag bara vart ledig idag.
Dom andra dagarna har jag iofs inte jobbat ihjäl mig, men ändå inte vart ledig.

Nu har vi fått hit matbordet o stolarna iaf. Det vart super i v-rummet.
Kommer det hit ett gäng nu så kan alla hänga med varandra i samma rum :)

O på tisdag kommer nya soffan oxå. Så då kan man hänga gäng ganska så bekvämt!
Det som vi bävar för i detta hushåll är Hobbe...
Han har, sen vi flyttade hit, pissat ner alla möjliga saker...
Abbies matskål, ett sopset, en matta, Abbies bädd, sängen i "djurhörnan"...
Förmodligen gör han detta för att han inte får gå ut längre. Vilket jag inte trodde han skulle bry sig så mycket om eftersom han nu är i ett nytt boende, plus att han vart inne mycket under tiden han vart hemma hos M och när han var sista tiden i huset.

Så jag gjorde nåt jag egentligen inte var så sugen på. Jag släppte ut honom för några dagar sen.
Det var ungefär kl 12 på dagen... sen åkte jag iväg o jobbade på eftermiddagen...o kl 23 på kvällen så kom han fram o vi kunde ta in honom.
Han fick ett halsband med en "plinga" på så man skulle höra honom.
Men det var knäpptyst där ute hela dagen. Så jag kände att NEJ, nu får han vara inne. Jag står inte ut med tanken av att inte veta var han är, eller vad nån dum en gör med honom.
O kissandet fortsatte.
Så nu vet vi inte redigt vad vi ska göra.
Helt ärligt så trodde jag att de var M's katter som skulle ryka från detta hem, om NÅN skulle ryka. Just för att den ena brukar oxå pissa på saker o den andra är så himla energisk o har sönder saker.
Men som sagt, nu vet vi inte.
Hobbe är ändå 8 år o jag VILL inte ge bort honom.
Men å andra sidan skulle han må så mycket bättre av att bo på landet o jaga råttor.
DILEMMA.
Förut idag så satte han sig helt sonika o kissade på köksgolvet... så jag tog med han ut (igen), o satte mig själv på en filt o läste medan jag höll på o tvätta, o då höll han sig runtomkring mig o de kändes som han var rätt nöjd med det.
Men jag kan ju inte alltid vara med ute när han vill ut... eller?
Suck.
Det jag ville komma till är att vi bävar för att Hobbert ska pissa i den nya soffan.
Då är liksom cirkusen igång, o soffan är förstörd... som bekant så luktar det jävligt starkt, o är skitsvårt o få bort.

Man vill ju inte att folk ska komma hit o känna katt-piss lukt de första man gör när man öppnar dörren!!

Aja, nog om detta.

Påsken började med skärtorsdag o då spelade Zombiesuckers på Platens!
M's syster med sambo hade förfest så jag drog dit först o hängde med dom. Mycket trevligt!
Sen drog vi till Platens o festade natten lång. Avslutade med en kebabish o det var nog tur det :)
Mådde relativt bra på fredagen, tror inte jag hade gjort det utan lite flött i magen kvällen innan.
Blev en cider eller 8 kunde jag känna, hehe.
Drog iväg o städade lite tåg på eftermiddagen, det var inte speciellt jobbigt. Mest långtråkigt eftersom vi fick vänta typ 2h på nästa tåg. Men som tur var hade vi tv så vi kunde sysselsätta oss med nånting iaf.

Lördagen kändes som söndag. Jag jobbade en sväng, sen kom M o hans kompis o hämtade upp mig. På kvällen så kände vi att de kan ju va kul o hitta på nåt, eftersom man har ett par till dagar ledigt. Så vi drog iväg med "grannarna" lite längre bort. Intog Mörners o käkade o drack lite gott. Sen avslutade vi på Pitchers. Det är då man uppskattar att man bor så pass nära stan att det inte krävs några planeringar, utan man kan bara dra när man känner för det. Gilla!

Idag är det som sagt söndag o jag har vart heeelt ledig.
Gick upp vid 10. Tvättade o låg ute i solen o läste, o hängde med Hobbert.
Sen när M kom hem från jobbet så käkade vi, åkte o hämtadde det sista i Balltoda. Tydligen så skall en liten thailändare flytta in i huset. GOOD LUCK...
Sen drog jag o Abbie till grustaget o hon fick simma o hoppa i sandhögar tills hon blev trött.
Denna gång fick hon faktiskt ha sin flytis på sig :) Hon är ju inte så smidig med sin kropp, o för o slippa stå vid strandkanten o va orolig för att hon ska sjunka så var det lika bra o dra på henne den.

Imorrn jobbar jag heldag, 9-16. Sen vetetusan vad som händer.
På tisdag fyller Pappi år, men har inte tid o åka dit förns på fredag då jag är ledig igen.
Då ska han få en liten present, farsgubben.

Ja de var väl en rätt shysst uppdatering ändå va?

Vi säger så!

Pyss.

7 kommentarer:

Anna sa...

Åh nej, inte Hobbieee! =( Jag kommer nog gråta en skvätt jag oxå ifall han får flytta. Snällaste katten jag nånsin träffat. Om ni tar det beslutet att han ska flytta så tycker jag att Martins katter ska göra detsamma. Du måste faktiskt tänka på att du är allergisk (Mamma Anna´s speaking)... Ska bli kul att spana in lyan i sommar! Kram

malin sa...

Det finns en grej som man sätter i ett vägguttag. felliway tror ja den heter. den utsöndrar nåt som tydligen ska lugna katter och få dom att må bra. Prata med Ida, hon vet. Det är från henne ja hört om den.
Kan ju va värt att prova!
Kramar

Ida sa...

Jag säger bara Zylkene, kapslar som man ger och som sagt feliway, sen ska man ha en kattlåda per katt och inte bredvid varandra, "lukten" kan ju sprida sig till den andra om det står brevid. Man ska tänkta lite som att varje katt ska ha sina separata grejer. För att skona soffan i början ställ en skål med kattmat där, de kissar(oftast) inte där mat finns.

Ida sa...

För att samanfatta det hela. Gå till en konkurrent till oss i tannefors och köp feliway och plugga in i vägguttaget och en karta zylkene och ge. Syrrans katt kissa inne i vintras och blev slutade när fick zylkene. Det är inget farligt, bara feromoner

Nica Hansson sa...

Jag längtar tills ni kommer hit oxå Anna! O tills vi kommer till er :) O till Liseberg, haha!

Åh! Vad glad jag blev av o läsa era kommentarer!! Ska genast sticka iväg o shoppa lite. Sen håller vi tummarna!

Hobbert har fått vara ute en gång till nu och det har funkat bra. O med "funkat bra" menar jag att han inte blivit påkörd. Inte så skojiga odds. Så jag hoppas att Feliway o pillrena kommer funka så han kan hålla sig inne!

ELIN sa...

Hej. Du jag tänkte bara berätta för dig att det finns en tjej på bilddagboken som kallar sig själv för "lussekattensara" som påstår att hon är du. hon lägger ut bilder på dig och skriver att hon är lesbisk. Jag tror jag själv vet vem denna person egentligen är men är inte helt säker. Här finns länk: http://bilddagboken.se/#/p/show.html?diaryname=lussekattensara&id=483670128 . Tänkte bara tala om det för dig så du vet.

ELIN sa...

Hej. Jag har kontaktat bilddagbokens supportrar och dom har tagit bort bilden som den här tjejen lagt ut på dig. Tänkte bara tala om det för dig så du vet.

Hoppas jag inte har stört dig. Tyckte bara att du hade rätt till att veta att det finns en person son lägger ut bilder på andra tjejer och låtsas att det är hon. Men nu har jag anmält den användaren åt dig.

Anledningen till att jag gör detta är för att jag faktiskt varit med om samma sak och förstår hur jobbigt det känns när någon annan tar ens bilder och låtsas att det är en själv. Det är dessutom olagligt. Men du behöver inte oroa dig nu. Jag har anmält den användaren så den inte längre har behörighet att lägga ut bilder på dig nu.

Ta hand om dig!