söndag 18 september 2011

En vecka senare

Har inte hänt så mycket alls.
Eller jo. Eller aah, jag kan dra lite dravel som ändå hänt.

Helgen blev av med buller o bång.
Tanken var ju iaf för mig att vi skulle ha klättrat på höga höjder i lördags, men istället fick vi utföra samspelslekar.
Vilket var helt ok kul ändå faktiskt.
Vi fick exempelvis gå en bana full med råttfällor, barfota, med ögonbindel - o förlita sig helt på en kompis som skulle guida en. Jag fick bara en råttfälla smälld på tån!
Sen fick vi även genomföra en hinderbana hela laget på 8 pers, en skulle ha hörselkåpor o en skulle va blind. Rätt så jävla ovig man är när man utför sånna där grejer. Jag var döv genom sista halvan av banan, men det var radio i lurarna så det kändes rätt najs ändå :)
Sista etappen var att klättra över ett hinder med 3 steg. Jag kom typ inte över. Svor o skrek, o tillslut så tog jag mig över. Jag var liksom helt inställd på att min krop skulle strejka o att jag skulle falla handlöst över på andra sidan. Man kan aldrig lita på att sin kropp o hjärna ska samarbeta!
Instruktören o dom i laget tyckte att det var lika bra att vi inte hade höjdklättring, för min egen skull :P
Då skulle man iaf haft en säkerhetslina på sig!.. sådäså.
Efter detta äventyr med flera andra grejer så drog vi tillbaka till Yxet o käkade mat, drack gött o badade tunna. Mycket trevligt!
Men det där med att jag skulle sluta dricka vid 12 gick ju inte så bra, tror jag hällde i mig Gold när klockan var 3 nånting senast. Mådde lite därefter på söndagsmorgonen. Vaknade dock av mig själv vid 8, även att jag ställt larmet på 9. Men då hade jag god tid att reparera mig innan det var dags o dra mot min stad igen o utföra lite kroppsligt arbete i 8h.
Det var ungefär det minsta jag var sugen på då. Skönt att J som jag jobbade med oxå var bakis... lite mindre synd att han fick gå hem vid 14.30 o jag fick stanna kvar till 19.30. Men jag överlevde!

Sedan har det varit ännu en arbetsvecka... eller ja, vanligt arbetsvecka för mig.
Har insett att min soffa inte alls är en mys-soffa.
Den är liksom hård och rak. Lite synd. Man kanske ligger in den efter ett par år, men just nu känns det mest som att jag bara sitter rakt upponer i den. Men jag slapp ju köpa en begagnad iaf, som nån krålat omkring naken i.

Jag stack iväg på ytterligare ett mag-pass i onsdags. Jag hittade på 800 anledningar för att jag skulle slippa åka på zumban i tisdags o torsdags - även fast jag verkligen ville gå! Men det gjorde jag alltså inte.

Sen har vi det här med min penga-sväljare- Bilen.
Den lämnade jag in i onsdags till *piiiip*s bil i Tannefors.
Den skulle bli klar under dagen för han hade beställt in nya bromsbelägg och skivor.
Jag åker därför in med Abbie o lämnar bilen vid 8. Sen går jag till M's jobb o hämtar hans nyckel, går hem till honom o hänger gäng tills bilmeken ska ringa o säga att bilen är klar.
Killen ringer vid 2 o säger att det går då rakt inte o montera några jävla skivor på dessa jävla bromsok för dom är nämligen sönderrostade. Självklart! Nya bromsok hade bara Toyota själva o dessa skulle han få in tills fredag.
Bajs, men ok då.
Kvar är jag i Tannefors med Abbie, o inser att det blir jävligt krångligt att ta 2 bussar med henne för o ta mig hem. Så kusin vitamin åker ännu en gång ut o räddar sin sate till vän!
Väl hemma ser jag att det går direkt bussar till jobbet från Ljungsbro - Haleluja moment! Kan jag säga. Så istället för att det ska ta nästan 1h för att åka först in till stan, o sen byta buss till jobbet så behövde jag bara ta mig ut till busshållsplatsen här hemma, o vänta 20min - sen framme!

Så den bussen åkte jag både torsdag o fredag.
Skillnaden mellan dessa dagar var att jag fick skäll när jag åkte i fredags. Jävla busschaufförer o va på dåligt humör alltså!
Jag stiger på, vänder mig till apparaten som man ska knappa på o börjar knappa in "enkel - ungdom" (ok, jag fular, jag är ju givetvis vuxen) o hör då:
"Öpp öpp öpp! Vad gör du? Där betalar du inte!"
Vänder mig om till busschauffören med en undrande blick, var ju inte helt hundra på att det var mig han pratade med.
"nehepp, jag trodde man gjorde samma sak som på stadsbussarna, dom här är ju likadana" säger jag o pekar på apparaten.
"Ja, men det här är ju ingen stadsbuss, det här är en landsbuss... Den där visar ju fel taxa, det kostar ju mer att åka med dom här bussarna än med stadsbussarna."
Ja men visst. Tjata hål i huvvet på mig! Det hade ju iofs räckt med o säga att det är han som tar betalt när man åker med värdekort o HEPP så kunde vi vart påväg igen, istället för att stanna upp hela systemet.
"Det finns en pärm du kan läsa där bak, där står allt"
"Jaha ok, då är jag ungdom o ska till Mjärdevi!" säger jag glatt, givetvis bara för o jävlas.
Han börjar knappa in nånting, sen säger han "varsågod" o gör en handrörelse med hela handen över sin apparat...
"ehmm, jaha.. vart ska jag lägga kortet?"
"HÄÄÄÄÄR!" säger han o visar nån grå liten platta som man absolut inte skulle fatta att man skulle lägga sitt jävla kort på.
"TACK SÅ HEMSKT MYCKET FÖR HJÄLPEN!" säger jag då rakt och tydligt, sen går jag o sätter mig o är asförbannad.
Han gjorde min fredag till den värsta någonsin med sin jävla attityd! Totalt hjärndöd.
Som tur var så kom min kollega till jobbet med muffins just denna dag. Asgoda banan/choklad muffins. Tada! Så blev min fredag genast bättre.

När arbetsdagen var slut i fredags så tog jag bussen ner till stan o fördrev tid i väntan på att bosse bildoktorn skulle ringa o säga att min bil var klar, eftersom vi då avtalat om att den skulle vara klar ju st på fredag.
När jag tröttnar att gå på stan efter nån timme plus ½ så gick jag ner till M's jobb o hängde där. Jag har då ringt Bosse 2 gånger, utan att denne svarar. NU börjar jag återigen tappa tron om att jag ska gå ta min bil hem.
Mycket riktigt får jag ta i bosse vid 16.45, en kvart innan dom stänger sin verkstad.
Bromsoken hade först inte kommit, utan skulle komma in på måndag - RINGER MAN INTE O SÄGER DET DÅ?!
SEN säger han att dom visst hade kommit in vid 16.00 o han hade då varit o hämtat dom, o lovade att bilen skulle bli klar på lördag.
Vad ska man göra? Jo, tacka o se glad ut.
Dock var jag jävligt sur så jag ringde jobb nr 2 o frågade om jag fick ta jobb bilen hem, o det fick jag. Skönt!

Åkte in till jobbet idag, denna underbara lördag. Jobbar jobbar o jobbar. Vid 16 har bosse fortfarande inte ringt o sagt att jag kan komma o hämta bilen. Så jag ringer själv! IGEN!
Jo då, bilen var klar. - RINGER MAN INTE O BERÄTTAR DET DÅ?! så man slipper gå omkring o vänta.
Åkte o hämtade den, slängde X-antal tusen i näven på han, o du ska ju inte TRO att han hade nån växel på en hundring denna gång HELLER. Så jag betalade honom 20kr extra. För god service? eeh, nae. Såg jag att han hade en 50-lapp i plånboken - JA. Jävla fitthuvve.
SISTA gången jag åker dit. o SISTA gången jag lämnar bilen till nån jag inte litar på! Hatar't.
Hoppas han köpte nåt riktigt jävla fint för den tjugan. Det var han o hans samvete värt.

Efter detta spektakel så drog jag in till staden o käkade gratis mat med mina andra kollegor från jobb nr 1. Vi hade vunnit tävling o fått en del marrawax o bränna. Synd bara att dom var o körde paintboll tidigare på dagen, vilket jag missade då. Men många hade fula märken efter di däringa bollarna så kanske var man glad att man slapp få ont? :)
Maten på NH var inget o hänga i julgran kan jag säga. Desserten var god! tur det iaf!
Sen drog jag hem till hunden, som haft lördagsmys hos kusin. HEMSKT behändigt o bo granne med henne :P

Men iaf, otroligt skönt o få tillbaka bilen. Är helt o hållet handikappad utan.
Imorrn är det dags för jobb igen. Men bara 3h. Sen ut till skog o mark o låta Abbie löpa amok, medan matte socialiserar sig.

Jaaa... sen är det ju måndag igen.
Tänk va tiden går fort när man har roligt?

Inga kommentarer: