måndag 5 september 2011

Så var det jobbvecka!

Eller ja, jag har ju jobbat varje dag nu ... ett tag. Vill inte ens gå tillbaka o räkna :P
Det som började med sura miner o mummel "fan jag har bara fått 2 helger under hela september"... slutade med 52h extra. Oj då.
Jag måste verkligen ha mer koll o lära mig säga NEJ.
Jag blir så blind o pengakåt att jag säger ja till allt. Jobb alltså.
Så min nästa helt lediga dag är nu på lördag. Men den är fylld med aktiviteter, ska bli så himla kul o träffa alla igen o umgås en hel dag. Ska iväg med Norrköpingsgänget o klättra höjdtjoffräs, o sen väntar mat, dryck o en badtunna ute i Yxet till eftermiddagen/kvällen. Gött!
Synd bara att jag tackade ja till ett jobb-pass på söndagen... men börjar inte förns 11.30 så ska väl hunnit bli körklar tills dess.
O sen är det jobb varje dag ända till 1 okt, där kommer första lediga helgen.
Men eftersom det blir så mycket jobb nu, så ska jag ta det lugnt i oktober. Försöka pressa in mer kvälls-pass så man iaf får helgen ledig sen.

På tal om extra jobb så vill dom rekrytera befintlig personal till sälj på mitt "vanliga" jobb.
Alltså vi som är fast på deltid har möjligheten att fylla på med timmar upp till heltid, fast på sälj.
Lite sugen är man ju på att få in lite provision igen. Men samtidigt kan jag tycka att städningen är ett skönt bryt från att sitta framför en dator hela dagarna... MEN va sur jag skulle bli om man fick höra att nån provat på säljet, o säger att det är skitlätt, o dragit in x-antal tusen extra den månaden. O man själv struntade i den chansen. GAH!
PÅ plus sidan - Chansen att dra in MER pengar, på färre timmar = mer ledigt.
PÅ minussidan - Jag är fan ingen bra säljare, hehe :P Jag får ett break att åka hem, o sen komma tillbaka till samma jobb igen några timmar senare = mindre variation.
Frågan är om det kan va värt att prova 1 månad eller två, o hoppas att städjobbet går med på att jag inte jobbar nåt extra hos dom under den tiden.
Skall funderas på iaf.

O hur mår djuren då? Jo tack bra.
Hobbe skakar på huvvet så man tror att det är påväg o lossna. Öronskabb som vägrar ge med sig... tvättar med bomullstuss dränkt i olivolja och fästingmedel "vadenuheter" som ska ta död på skiten... Han verkar trivas bra här hemma för även att han har en trappa ner från balkongen så ligger han oftast ute i solstolen, eller på balkongen o sover. Dom gångerna han har hängt med ner och ut genom porten så har han klättrat upp på balkongen igen efter en kort stund. Han börjar väl bli gammal, gubben.
Abbie trivs nog oxå. Man märker inte så mycket på henne, hon anpassar sig så lätt. Skönt det! För hos fröken Hansson händer det grejer hela tiden :P
Vi har vart ute o cyklat och gått på kanalbanken, hon kan springa lös o jaga änder, leka/träna nere på fotbollsplan. Nära till skogen så jag kan köra DW igen o kanske komma ut på tävlingsplan igen nästa år inom Weightpullingen.
Igår drog hon trots detta på sig en UVI.. igen. Kommer förmodligen vara ett återkommande tema hos fröken, så jag googlade lite o hittade information som i stort sett sa "mycket vätska och C-vitamin" Så det kör vi på. Hon kissar mycket första gången, sen går hon o smådroppar flera gånger efter det. Så det känns inte så akut just nu att dra iväg till vet'en igen o köra penicillin.
Hon har fått nyponsoppa, c-vitaminbrus och tranbärsjuice, o detta sveper hon en hel skål av direkt, så det ska nog inte va några problem. Håll en tumme!

Allt känns så lättillgängligt här. Bara en sån sak som att slippa alla trappor. 1 trappa upp bor jag. Jag har 2 tvättstugor med vardera 3 tvättrum, bara några meter utanför porten. Jag kan i stortsätt tvätta när jag vill för det är alltid nåt ledigt. Parkeringsplatsen är iofs en 2-3 min bort, men det kan jag allt behöva gå. Det fanns en närmre, men den var ledig 1 okt. Orka vänta :P
Man slänger soporna direkt i ett sånt där sopnedkast i trapphuset, som är typ 1m från min dörr. Trodde inte man använde sånna längre, men de gör man tydligen här. O källsorteringen ligger bredvid tvättstugan. Jag har både Ica o Hemköp inom 5min cykelavstånd. Det tar 10min att åka till jobbet eftersom det är motorväg hela vägen dit. Längre, men snabbare än va de tog från Tannefors. Bilen kommer hinna gå varm, inte lika mycket kall-åkande som sveper bensin.
Fan jag kommer nog bli lat av att bo här! :).. igen. Konstigt att man inte uppskattade det när man bodde här förut.

Tittade lite på hur jag skulle göra med träning, min egen träning, nu när jag bor här ute igen.
Först tänkte jag Medley, för dom har tydligen fått det väldigt fräscht uppe i badet med både gym och gruppträning.
Men det kostar 330kr i månaden, visserligen för både gym+ bad. "Typ" dubbelt än vad jag betalat innan för gymkort. Actic körde 149:- första året, o 199kr nu senast. Visserligen ett speciellt erbjudande. Men ändå.
Så jag googlade mig in på Lj-o GF sida för o se om dom fortfarande körde Step/Aerobic pass här, och det gjorde dom!
Jag gick alltid på dom passen förut när jag bodde här. Kostar 700kr per termin, o många av passen börjar sent så jag hinner gå även om jag slutar kl 18!
Så jag ska prova på lite olika grejer nu.
Denna vecka är väl inte ultimat o börja eftersom jag fortfarande är förkyld, men ska försöka o ta det lugnt o mer "prova på".
Zumba har dom börjat med, den missar jag tyvärr imorrn men dom kör även på torsdagar. Poweryoga ska jag prova på Onsdag. Utöver det ska jag även prova ett Step pass med efterföljande core på söndagar. Om alla instruktörer är bra så har jag iaf 3-4 pass i veckan som jag kan gå på! Gilla!

Om nån vecka drar även Lydnadscupen igång på Brukset.
4 onsdagar kommer det vara Lydnadsträningstävling (!) där, o det ska bli SÅ skönt att få träna på det. Eftersom jag insett att det är mina nerver som gör att allt pajjar varje gång så ska jag ta de här tillfällena o verkligen jobba på det. Belöna mycket o skita i själva poängen o bara träna kontakt mellan mig o Abbie, även under press. Ser fram emot det, o hoppas på nån slags förändring!

Ja, sen händer det väl inte så mycket mer.
Väntar ivrigt efter min fina väggdekoration som jag beställt, som ska upp i köket. Även de nya vita luckorna får gärna komma på plats snarast.
Väntar även ivrigt på att Isabell kommer hit nån jävla gång o slänger upp min fondväggs tapet ;)

O sen får man väl inse att det är höst nu, o plocka bort alla sommarskor, o beställa hem nya höstskor. Eller hur? ;)

Tack för idag. Slut för idag.

1 kommentar:

malin sa...

Vi har oxå vårat sopnedkast i trapphuset utanför dörren typ. Jäkligt skönt!!
Men som sagt är nog inte många hus som har det systemet kvar..
kram!