tisdag 4 maj 2010

Kort dag idag, tralalaaa

1. Började jobba. Tydligen råkade jag nysa nångång innan jag började, vilket satte igång nån slags tsunami i min näsa! Det har runnit snor konstant sen dess o om vartannat så nyser jag. PIU! DÄM you pollenallergi! De måste vara det...
Ringde även Djurdoktorn o bokade tid till Abbie. Har länge tänkt kastrera henne, för att minska risker i framtiden av att man inte gör det. Mamma övertygade mig oxå om att de skulle vara en bra grej nu, så de fick de bli. Det är inte gratis! Men de va iaf lite billigare nu när dom hade 15% rabatt. Så på onsdag nästa vecka är de dags. Usch va jobbigt de kommer va o lämna henne :( Jag grät som ett barn sist när hon skulle höftröntgas, bara för att hon blev nedsövd! hihi.

2. Eftersom jag bara jobbade mellan 9-13 så hade jag ingen lurre. Så när jag väl skulle därifrån var jag ju as hungrig! Hade 2 saker på "The todo-list" - Handla och träna.
Ingen av dessa två saker är bra att göra när man är hungrig. Men jag beslöt mig för att handla först eftersom jag ändå hade recept som de skulle handlas till - fort in, fort ut! När jag var klar hörde jag att nån skåning väste "Ursäkta?.... ursäkta!"... men jag pallade inte o ens titta vem de kunde vara utan kilade vidare. Men jag hann inte långt! Nån shomme sprang efter mig o tog tag i min påse! WTF!? "Ursäkta, hej! Det där ser inte så skönt ut, HÄR ska du få en sak av mig, känn efter nu, visst vart de mycket skönare att bära?"
"Ehm jo, o nu vill du att jag betalar för den där?" svarade jag.
"Nej för tusan, den där får du! Sen kan du väl gå in på hemsidan o mejla mig o säga vad du tyckte?"
Skummis. Men samtidigt var de ju faktiskt mycket mer behagligt o bära min lilla påse.
Kanske ska göra en kraftansträngning o mejla skumma-bära-bekvämare-pås-gubben ändå.

3. Köttade i mig en måltidsbar för o orka med ett stycke gym pass.
Körde mitt "fat burn" program på cross-trainern och sen lite ben. Idag var de jävla mycket svettigare än förra gången! Hoppsan?

4. Kladdade ihop ingredienserna till lasagnen. Skjuts in i ugnen, satte tajmern på mobilen på 20 min, o drog med mig Abbie ut på en inline tur! Fasen va skönt det är alltså. O Abbie älskar o trav/springa. Får nog bli att investera i ett par nya åk-don inom en snar framtid.

5. Hem, duscha, greja lite allmänt o här sitter jag nu! Lasagnen blev jättegod, fast lite blaskig. Varför kan dom inte skriva recept som faktiskt funkar? 1 msk maizena was not enough.

Blir ni sugna på att smaka själva?
Heeeeere's the recept!

1 gul lök
500gr broccoli
3dl mjölk
200 gr vitlöks creme bonjour
1 paket färska lasagneplattor
1 burk räkor
1 burk kräftstjärtar (170gr vardera)
1msk maizena mjöl (jag skulle säga 2, eller tills det iaf tjocknar en smula)
1 påse gratängost.
Krydda med salt och peppar.

Fräs broccoli och lök.
Vispa ihop mjölk och creme bonjour, häll i räkor och kräftstjärtar - krydda.
Varva skaldjurssås, lasagneplattor och fräst broccoli/lök.
Avsluta med sås, och toppa med ost!

20-25min i ugnen på 225 grader.

HEPP!
Snabbt och smidigt. OCH gott :D


(min bild...)

(inte min bild...)

Gud vilken Mat-blogg det här blev. Hah! Jag är så mångsidig.... :P

Godkvällers på er.

Inga kommentarer: